alisa z @ 2011-04-12 18:16:28

Dobar dan. Moje ime je Alisa. 23 godina. imam vec godinu dana probleme sa kozom. Doktor kaze da je Neurodermitis. Drugi kaze da imam neki otrov u meni. Imate li vi neki caj ili neku masti za kozu?

Ivan Maršič @ 2011-04-25 10:30:21

Spoštovana Alisa! Za zdravo kožo je zelo pomembna zdrava prehrana. Da se rešite srbečih izpuščajev vam ne bo pomagala nobena krema in tudi čaj ne. Kaj torej? Temeljito spremenite prehranjevalne navade in izločite iz jedilnika krompir, paradižnik, papriko, jajčevce, meso in mesne izdelke, mleko in mlečne izdelke (razen probiotičnih jogurtov, kislega mleka in puste skute), cvrto in pečeno hrano. Strogo ne pijte kave. Prehranjujte pa se čim več z žitaricami, uporabljajte hladno stiskano oljčno ali bučno olje. Svetujem tudi laneno olje. Ko kuhate obroke na osnovi koruze in ostalih žitaric dodajte v hrano, vendar šele na koncu, narezano čebulo in česen, lahko tudi peteršilj, nastrgan korenček in solite čim manj. Zelo priporočam tudi proseno kašo, seveda kuhano na vodi, dodajate lahko pusto skuto. Izogibajte se javnim kopališčem, posebej bazenom, saj klor škodi koži, doma pa si pripravite kopel z dodatkom oljčnega olja. Za masažo kože napolnite vrečko blaga z ovsenimi kosmiči in drgnite obolela mesta med kopanjem. Da bi vam uspelo, vam želim Ivan Maršič.

alisa z @ 2011-06-07 12:42:17

Najlepša hvala za vaše nasvete. Bom poskusil, da spremenim svojo prehrano. Lep pozdrav Alisa

Alisa z @ 2011-06-08 16:19:24

Spostovani gospod Ivan, Najprej Vas prav prisrčno pozdravljam in se zahvaljujem, ker ste mi z pomagali z nasveti, katerih se bom skušala dosledno držati. Zanima pa me ali velja nasvet o izločanju mesa in mesnih izdelkov za vse vrste mesa ali morda obstaja kakšna izjema. Za Vašo ponovno pomoč se Vam zahvaljujem in vas pozdravljam iz nekdanje ZRN. Alisa