Barbara @ 2005-08-19 06:59:32

Pozdravljeni Pred kratkim me je na kolesu zbil avto.Ob padcu sem priletele direkt na komolec in zapestje.Roka mi je takrat takoj zatekla,en teden po tem pa se mi je pojavila celotna paleta barv,kar je značilno ob udarcih.Roko sem tudi slikala,kjer so potrdili,da ni nič zlomljenega. Od takrat je sedaj že 3 tedne,mene pa še vedno boli v zapestju,komolcu in podlakti.Obstajajo določeni gibi,ki jih ne morem izvesti.Na roko se tudi ne morem opreti.Nimam tudi mogi v zapestju. Kaj bi lahko bil vzrok? Ali obstajajo kakšni obkladki/mazilo,ki si jih naj dajem na roko? Hvala za odgovor

Ivan Maršič @ 2005-08-27 09:59:59

Spoštovana Barbara ! Poskusite z obkladki iz koruzne moke. Na moko, ki naj ne bo 'instant', prilijte vročo vodo in dodajte narezano sveže zelje ter čebulo. Zadostuje da prevre. Naredite srednje gosto zmes, ki jo namažete na laneno krpo in položite na boleče dele telesa.Prekrijte s folijo in obvežite s povojem. Bolj učinkuje hladen obkladek, če ste le dovolj ogreti. Ča pa vas mrazi, pa naj bo topel.Obkladek imejte na sebi do 3 ure, lahko tudi čez noč. Poskusite tudi z obkladki iz gline. Poskrbite za zdravo hrano, da se vam povečajo obrambne moči. Ne pijte prave kave in ne jejte ocvrtih jedi. Čimveč gibljite z roko, ki je bila poškodovana, seveda če vas ne boli preveč. Oglasite se še kaj .

Ivan Maršič @ 2005-09-06 16:55:06

V prejšnjem odgovoru sem napisal, da se zelje in čebula prevre, kadar se dodati obkladkom. To je pomota.V koruzni obkladek zamešajte presno zelje in čebulo. Le kadar pripravljamo čebulo za jed, jo na kratko prevremo, da ne bi bila grenka. Se opravičujem za 'kiks'.