Marija B @ 2006-01-02 16:06:02

Za praznike je treba po stari slovenski navadi pripraviti tudi potico. Hrano že pripravljam na zdrav način, tako kot g. Maršič svetuje in je napisano tudi na njegovem Internetu. Sklenila sem, da bo tudi praznična potica taka, da bo podpirala zdravje. In kako sem jo naredila: Pripravila sem običajno krušno testo iz moke tipa 500.Nadev sem pripravila iz rožičeve moke, dodala nekaj rozin in drugega sesekljanega suhega sadja ter malo rjavega sladkorja. Prelila z 2 dcl kuhanega belega vina, dodala dva stepena rumenjaka in lonček kisle smetane. Stepla sem tudi beljak in ga nekaj dala v testo, z ostalim pa pomazala potico, preden sem jo dala v pečico. Razvaljala sem testo dodala nadev, posula z malo kokosove moke, zavila v običajno obliko in dala v pekač, da je potica shajala. To je trajalo okrog pol ure in na to dala v pečico, ki je bila segreta na 150 stopinj. Imam pekač, ki ga ni treba namastiti, če bi imela običajnega,pa bi to storila. Potica se je pekla uro in pol. Večkrat sem pogledala, da se skorja ne bi preveč zapekla sem jo pokrila s papirjem, ki se rabi za ta namen. Ko je bila dovolj pečena, sem pustila, da se je v isti posodi ohladila. Potico sem ponudila tudi v oceno g. Maršiču in presenečena sem bila, da jo je pohvalil. Poskusili so jo še mnogi drugi, tudi taki, ki še vedno mislijo, da na njihovo zdravje ne vpliva prehrana. Zdravniki jim predpisujejo vedno več zdravil, o zdravem prehranjevanju pa ne črhnejo nobene ! Še dobro, da imamo zdravilce, kot je Ivan Maršič. Marija iz okolice Ljubljane

Ivan Maršič @ 2006-01-09 21:18:33

Pohvaliti moram gospo Marijo, ki je pripravlja res zdravo in dobro praznično potico.Jedel sem jo in lahko rečem, da priporočam tudi drugim, da jo pripravijo po tem receptu. Imam samo to pripombo, da potice ni treba peči eno uro in pol. Po mojem je dovolj že tričetrt ure. Zelo važno je, da skorja ni preveč zapečena, ker v telesu iz nje nastanejo prosti radikali, ki povzročajo raka. Stepen beljak ne bi dal v testo, ampak v nadev. Vabim še druge gospodinje, da mi sporočijo svoje izkušnje z rožičevo potico. Gospej Marija pa še enkrat: hvala !