Marjeta @ 2005-08-14 07:53:23

Pozdravljeni gospod Maršič ! Od kar imamo doma računalnik in Internet rada preberem vprašanja in odgovore, ki so na vaši internetni strani . Morda boste tudi meni lahko odgovorili. Od kar čitam vaše prispevke, nisem pozorna samo na živila, ki jih pripravljam za družino, ampak tudi kako jih pripravim.Konec je cvretja mesa in krompirja. Nekje sem prebrala, da pa naj se uporablja teflonska posoda, ker ni potrebna maščoba, pa se le naredi hrustava skorjica. Kaj Vi menite o uporabi teflonske posode in pripravi hrane v njej ? Bog vam povrni za vse dobro ! Marjeta iz Domžal

Ivan Maršič @ 2005-08-22 16:23:02

Spoštovana Marjeta! Že od kar je prišla v prodajo teflonska posoda, imam podzavestni odpor zoper njeno uporabo.Te dni sem v DELU , na strani Zdravje, bral, da je priprava hrane v njej bolj v škodo, kakor v korist zdravju . To so pokazale znanstvene raziskave v Ameriki.Teflonska obloga se odkruši od železne podlage in hrana je v neposrednem stiku z rjavim železom. Sam najbolj cenim in priporočam emajlirano posodo. To, da je mogoče v teflonski posodi cvreti in pražiti brez maščobe, je premalo, da bi imeli zdravo hrano. Akrilamid nastaja v rjavi skorji iz pregretih beljakovin in manj v sami maščobi. Znanstveniki so dokazali, da je prav ta rakotvoren. Lep pozdrav !