tjizzle @ 2006-10-02 01:03:34

Živijo! Mene zanima kako se pravilno pripravi tinkturo iz koprive? Prebrala sem že mnogo člankov a je veliko različic in ne vem katerega postopka se lotit. Ali se uporabi celotno koprivo (listje + korenine)? Je potrebno rastlino posušiti ali bolj učinkuje sveže utrgana kopriva? Koliko gramov koprive je potrebno preliti s kolikimi litri alkohola? Koliko procentni alkohol je priporočljivo uporabit (jaz imam domači šnopc)? Koliko časa je potrebno imeti to v steklenici? Kolikokrat na teden je treba to vmasirati v lasišče? Kakšni so pozitivni učinki če tinkturo piješ in koliko? Vem da sem Vam postavila dosti vprašanj ampak to je zame zelo pomembno. Namreč ima 23 let in mi ogromno las izpada. Priporočili so mi koprivno tinkturo zato bi resnično rada izvedela pravi postopek priprave te tinkure. Najlepša hvala in lep pozdrav, Tj.

Ivan Maršič @ 2006-10-09 11:42:02

Spoštovani, tinktura za masažo lasišča nej ne bo iz žganja, ampak koprivo zalite z jabolčnim kisom. Drugo pa velja tako, kakor so mnogi že napisali v tej spletni strani. Verjetno imate posušene liste koprive. Dajte jih v kozaren s širokim vratom in nalite jabolčni kis. Zaprite kozarec in imejte na toplem-če je prilika na soncu, nekaj časa. Na to precedite in uporabite. Na tešče lahko žlico tega kisa razredičite z mlačno vodo, dodajte žlico medu in po požirkih popijete. Kupite ali sposodite si knjigo Janko Rode z naslovom 'Zeliščni vrt' in na strani 112 imate veliko zapisanega o uporabi koprive. Oglasite se še kaj in lepo vas pozdravljam

tjizzle @ 2006-10-13 03:18:24

Hvala za odgovor. Zanima me še ali se lahko koprivni čaj uživa vsaki dan? Če se lahko, kolikšna je lahko maksimalna količina čajnih žličk na dan? Kako se pravilno pripravi koprivni čaj, da ima največjki učinek (koliko čajnih žličk, koliko časa mora vreti, koliko časa mora stati preden odcedimo)? Hvala in lep pozdrav, Tj.