Remina @ 2007-12-19 11:05:04

Dober dan g. Maršič, sem Remina stara 40 let, vedno bolj se zavedam, da moram kaj več narediti za svoje zdravje. Bila sem dva tedna v bolnici in spoznala, da je tam veliko neprijetnega. Tudi čakanje v čakalnicah je mukotrpno. Ko sem prečitala, da Vi g . Maršič že 40 let niste bili pri zdravniku, sem sama pri sebi prisegla, da bom storila vse, da tudi meni ne bo treba k zdravniku. Kako to uspeti pa še ne vem. Vem pa, da bi mnogi radi zledili Vašemu vzgledu. Zelo dobro bi bilo, če bi to opisali na vašem spletu, vsak teden po nekaj. Ne zamerite mi, če sem preveč zahtevna. Vas lepo pozdravlja Remina iz Ljubljane.

IVan Maršič @ 2007-12-22 15:25:16

Spoštovana gospa Remina ! Prijetno ste me presenetili s svojo prisego, da boste storili vse, da vam ne bi bilo potrebno toliko hoditi k zdravnikom. Zagotovo je bolj prijetno početi kaj drugega, kakor posedati po ambulantah in čakati na posege v svojo telo. Sam nisem proti zdravnikom, z njimi tudi sodelujem. Močno pa me žalosti, da mnogi ljudje nič ne naredijo za svoje zdravje in se zanašajo, da jih bodo že zdravniki pozdravili. Bil sem težak bolnik Ko kdaj omenil, da že 40 let ni sem bil pri zdravniku, mi marsikdo oponese, da sem pač izjemno zdrav in to imam zapisano v genih. Pa ni tako. V 60 tih letih prejšnjega stoletja sem hudo zbolel. V bolnišnici so se trudili, da bi postavili pravilno diagnozo. Domnevali so, da naj bi imel tuberkulozo ali raka na ledvici, sečnem mehurju in tetisu. 8 mesecev sem bil v bolniški in dobival sem vsa zdravila, ki so bila na voljo. Imel stalno telesno vročino 41,5 celzija, dalj časa sem bil v komi. Zdravniki so menili, da me lahko rešijo samo z operacijo. Poklicali so tudi mojo ženo, ji povedali, da sem zelo težak bolnik in tudi operacija ni zagotovilo, da me rešijo. Ko sem to zvedel, sem samovoljno zapustil bolnišnico, izgubil sem bolniško in se začel sam zdraviti. O tem pa kaj več prihodnji teden. Ivan Maršič, v 75 letu starosti sem zdrav in aktiven.

Remina @ 2007-12-28 16:41:15

Gospod Maršič, ali bi lahko nadaljevali z opisovanje o tem, zakaj ste pred 40 leti zboleli. Hvala ! Remina

IVan Maršič @ 2007-12-29 17:25:19

Zakaj sem zbolel (2) Imel sem dokaj naporno službo. Veliko terenskega dela ter vožnje z policijskim motorjem in sem se prehladil. Jedel sem običajno hrano v kateri je bilo veliko cvrtja, mesa in peciva. Žena mi je tudi seboj za malico dajala pecivo, ki ga je sama pripravila. Seveda sem tudi pil kavo in kadil. Krompir in paradižnik pa mi je že prej škodil. V vojski smo ga veliko jedli in imel sem hude težave. V vojaški bolnišnici sem spoznal, da mi zdravniki s tvegano operacijo ne bodo mogli dosti pomagat. Samovoljno sem jo zapustil. Prečital sem nekaj starih zeliščarskih knjig, ki jih je imela moja mama- znana zeliščarka. Dajal sem si obkladke iz senenega drobirja in ovsene slame. Ker nisem več imel bolniške, so mi na postaji Milice omogočili, da se imel samo dežurno službo. Po večkratnih obkladkih je začel, iz vnetih in bolnih organov, teče gnoj. Tudi po 1 liter naenkrat. Letni dopust sem izkoristil za samozdravljenje. Že ob zdravljenju, sem se povsem usmeril na zdravo prehranjevanje, tudi brez kave in cigaret. Postopoma sem pripravil zeliščno mazilo, kapljice in čaj, kar še sedaj pripravljam. Med tem mi je umrla tudi prva žena.