Manica @ 2004-05-07 21:41:28

Poznala sem zeliščarja, ki je mnogim pomagal do zdravja z obkladki iz ilovice. On ji je rekel 'zdrava zemlja'. Ilovico je uporabil tudi za notranje težave, tako da jo je zamešal v vodo. Ali bi lahko g. Maršič ali kdo drug kaj povedal za katere tegobe se uporablja ilovica in kje se ta dobi. Hvaležna Vam bom ! Manica iz Kočevja

Ivan Maršič @ 2004-05-15 12:26:19

Z ilovico so si ljudje že od nekdaj pomagali do zdravja.Ilovico lahko najdete v naravi, v Kočevju jo je veliko na Rudniškem polju. Izkopati jo je treba vsaj pol metra iz globine. Glino lahko kupiti tudi v trgovini, skupaj z navodili za uporabo.Obkladki iz gline so lahko hladni ali topli, odvisno od tega, če gre za akutno vnetje ali za kronično bolezen . Pomaga tudi pri notranjih težavah. V kozarcu mlačne vode pomešajte žličko gline v prahu in popijte. Oglasijte se še kaj in še drugim povejte svoje izkušnje. Lep pozdrav !

Nina @ 2004-08-28 21:34:06

Glino oz. ilovico pri nas uporabljamo že kar nekaj let in do sedaj je vedno pomagala. Npr. lansko leto sem čez noč oglušela na eno uho, ki me je tudi zelo bolelo, polovice glave sploh nisem čutila. Naredila sem si vroč obkladek iz gline, ki je segal od enega ušesa do drugega. Imela sem ga vso noč. Naslednji dan je bilo že bolje, po tretjem obkladku pa sem bila kot nova . Priporočam knjigo Glina zdravi, Raymond Dextreit. Odlična knjiga.