Marta @ 2007-08-18 10:30:43

Pozdravljeni gospod Maršič! Že dve leti se mi, na nogah - notranja stran palca ob nohtu - vedno pogosteje pojavlja gnojno vnetje, ki je zelo boleče (ponoči me moti celo odeja). Do sedaj sem si ga uspela odstraniti z mešanico medu in propolisa, vendar zadnje čase to ne pomaga več. Bila sem tudi pri dermatologu, ki ni ugotovil glivičnega obolenja, dobila sem vrsto mazil, ki mi ne pomagajo. Imam tudi razbrazdane in zelo lomljive nohte, ki se na spodnji strani razkrajajo. Sumim, da gre za kakšno bakterijsko obolenje. Tudi v lekarnah sem kupila že vse mogoče kreme, vendar mi nobena ne pomaga. Imam tudi zelo slab imunski sistem, stalne težave z grlom in prehladi, zelo rada bi si ga okrepila, uporabljala sem imunal kapljice, vendar ni bistveno boljše. Pojem dosti sadja in zelenjave in raznih vitaminskih pripravkov. Lepo vas prosim, da mi pomagate, gotovo imate med vašimi priznanimi izdelki, tudi kakšnega za moje težave. Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!

Ivan Maršič @ 2007-08-25 08:52:33

Spoštovana gospa Marta ! Svetujem vam, da najprej odpravite vzrok za težave, ki vas mučijo. Gnojno vnetje in zanohtnica so le posledice nečesa drugega. Prek tega se hoče telo znebiti strupnin. To boste dosegli z zdravo hrano, v kateri ne bo nič ocvrtega. Ne jejte belega kruha in zelenjave iz rodu razhudnikov. O tem je veliko objavljenega na tem internetu. Po moji oceni imate zakisano kri. Priporočam žitne izdelke, še posebno ajdov in koruzni močnik, ki ga skuhate na vodi in na koncu dodaste drobno zrezano čebulo, česen, še kako drugo zelenjavo, malo osolite in zabelite s hladno stiskanim oljem ali s skuto. Za utrditev imunskega sistema zelo priporočam probiotični jogurt, ki si ga po mojem receptu sami pripravite. Z zeliščnim mazilom, ki ga pripravljam, bo zdravljenje pospešeno. Če boste še potrebovali moj nasvet, se le še oglasite. Želim Vam hitro ozdravljenje in vas pozdravlja Ivan Maršič.

marta12 @ 2007-08-25 09:20:04

Gospod Maršič, najlepša hvala za vaš odgovor. V tem času, sem na vaši strani našla recept za vaš puding, dvakrat sem ga že pripravila za vso družino, mislim, da ga bomo kar redno uživali. Pri prehrani se že kar nekaj časa pazim, že nekaj let ne uživam cvrtja, ne jem krompirja, malo mesa in veliko zelenjave in sadja, je pa res, da se nisem izogibala vseh razhudnikov, posebno sedaj poleti - paradižnika, paprike in jajčevcev. Ali menite, da res tovrstna zelenjava tako škodi? Vašo kremo sem že pred leti uporabljala (saj že ne vem zakaj), si jo bom ponovno kupila in poskusila. Še eno vprašanje, če zvečer pripravim vaš puding, ali ga mora imeti vso noč in naslednji dan v pečici, prižgani na 40 stopinj? Hvala še enkrat in lep pozdrav!

JANEZ @ 2008-04-05 11:39:12

POMAGA SAMO ŠVEDSKA GRENČICA 3 DNI IN DIVJE MESO IN GNOJNO VNETJEE IZGINETA PRST SAMO MALO OMOČIMO V ŠVEDSKI GRENČICI USAKE TOLIKO ČASA IN TO JE TO