Danica @ 2007-05-08 09:52:44

Spoštovani Ivan Maršič, sem že dalj časa upokojena in zelo zdrava. Ne vem kdaj sem bila nazadnje pri zdravniku. Že 5 let si pripravljam hrano po pravilih makrobiotike. Te dni pa mi je znanka, ki je z Vami govovrila po telefonu, povedala, da se Vaši nasveti ne ujemajo z makrobiotiko. Ali bi napisali v katerih točkah se razlikujejo. Pohvaliti Vas želim, da ste tako vstrajni pri nasvetih za zdravo prehrano. Tudi Vaš Internet je zelo dobro sprejet. Večkrat slišim pogovor o njegovi vsebini. Hvala Vam in lep pozdrav od Danice iz Novega mesta.

Ivan Maršič @ 2007-05-12 17:46:31

Cenjena Danica, z makrobiotiko se nisem veliko ukvarjal. Moti me, da se uporabljajo veliko soli in marsikatero živilo se praži. To pa je skregano z zdravo prehrano. Če veste, da ste že veliko let zdravi, ker pripravljate jedi po načelih makrobiotike, s tem nadaljujte. Upoštevajte pa to, da preveč soli močno obremenjuje ledvica in mehur. V telesu se zadržuje preveč vode. V času, ko je nastala makrobiotika, pa še niso vedeli, da pri praženju, zaradi visoke temperature, nastajajo oksidanti, ki lahko povzročijo raka. Hvala vam za dobre želje in za mojo vstrajnost pri nasvetih za zdravo prehranjevanje. Sprejmite prisrčen pozdrav od Ivana Maršiča.