Tanja_ @ 2011-04-27 20:44:11

Pozdravljeni! Pred leti sem uporabljala vaše zeliščno mazilo, mislim da sem ga naročila dvakrat ali trikrat. Danes sem doma iskala nekaj - kako kremo ali mazilo, s katerim bi partnerju zmasirala kolena in gležnje, ki ga zelo bolijo. Predvidevam da ga muči kako revmatično obolenje sklepov, saj ima včasih tudi zelo otečene členke na prstih rok. Star je 40 let, ukvarja se s športom (nogomet) in veliko se giblje, saj opravlja kar naporna fizična dela, pri katerih mu tudi trpijo kolena. Navodila za uporabo, ki so bila priložena zeliščnemu mazilu sem imela shranjena in tako sem prebrala, da je zeliščno mazilo primerno za revmatična obolenja. Zato bi ga rada naročila. Ali mogoče smatrate, da bi bilo dobro če bi uporabljal tudi zeliščne kapljice in čajno mešanico? Pred leti sem vaše zeliščno mazilo naročila po pošti po povzetju. Če še vedno poslujete tako, bi vas prosila, če mi lahko zeliščno mazilo (in če mislite da je potrebno tudi kapljice in čajno mešanico) pošljete po pošti. Lep pozdrav! Tanja

Ivan Maršič @ 2011-05-11 19:07:07

Spoštovana Tanja Za sklepe sta pomembni žitarici in sicer najbolj koruza in pa ječmen. Znano je, da maratoncem uspe preteči na stotine kilometrov ob tem, da so jedli le polento. Torej jejte čimvečkrat redko polento, ki ji dodajate narezano čebulo in česen. Iz koruze se pripravijo tudi odlični koruzni žganci, najbolje s sveže mleto koruzo. Na dober liter kropa vsujete kupček koruzne moke - 30 dag in na vrhu naredite v moki luknjico z noževo konico, kuhajte na pol pokrito 20 minut, odcedite vodo oz. žganjčevko, žgance pa pretlačite in premešate z vilicami. Solite po pameti, torej ne pretiravajte in najbolje šele na krožniku. Žganjčevko uporabite pri mešanju žgancev, če so presuhi, ostanek pa uporabite kot odlično koruzno juhico. Izogibajte pa se razhudnikov, posebej je nevaren krompir, sem pa spada še paradižnik, paprika in malancani. Na črno listi je seveda tudi vsa pečena cvrta in prežgana hrana, pa naj bo to meso, zelenjava ali zažgana skorja kruha. Tudi kava je prežgana, zato oči in usta proč od nje. Sprašujete še za naše kapljice, te so za moč, uživamo jih lahko tako, da z njimi pokapamo kruh, suho slivo ali pa enostavno nekaj kapljic daš v topel čaj. Zdravje vam želi Ivan Maršič