2004-04-21 13:07:26

PRED 7 LETI JE MOŽ ZBOLEL ZA CIROZO JETER. PO DOLGOTRAJNEMU ZDRAVLJENJU V BOLNIŠNICI SE MU JE ZDRAVJE KAR POVRNILO. BREZ TEŽAV JE SPOSOBEN ŠE ZA DELO, TUDI UMSKO. VČERAJ IN DANES PA IMA MANJŠE TEŽAVE Z GLAVO - OMOTIČNOST IN PRITISK V GLAVI. TUDI VZROK POZNAM. PROTI TEJ TEŽAVI SE SEDAJ BOJUJE Z VEČJO KOLIČINO DONATA, IMPORTAL IN Z SADNO - ZELENJAVNO PREHRANO. PROSIM VAS ZA NASVET GLEDE PREGRANE, KAKŠNE ZAČIMBE NAJ UPORABLJAM PRI KUHANJU IN KAKŠNI ČAJI BI BILI ZA NJEGA? HVALA ZA ODGOVOR IN PRAV LEP POZDRAV. ŽENA

Ivan Maršič @ 2004-04-24 16:31:43

Jetrom je treba malo več počitka, da bi se hitreje obnovile. To pa dosežemo tako, da jih čimmanj obremenjujemo z raznimi strupi, ki jih zaužijemo s hrano. Mislim na pesticide, hormone itd, ki jih je največ v mesu farmsko vzgojene živine. Odločno odsvetujem uživanje mesne juhe, ker so ravno v njej vse škodljive snovi iz mesa in naj bi jih jetra naredila neškodljive. Začimb, posebno ostrih , naj bo čimmanj. Da ne omenjam alkohola in kave. O zdravi hrani imam precej napisanega na moji internetni strani. Želim Vam, da bi ozdraveli !