Gospodinja iz Brežic @ 2004-10-26 14:12:35

Sin, ki študira, ima doma računalnik in tudi sama večkrat brskam po Internetu.Zaobljubila sem se, da bom storila vse kar je v moji moči, da bo naša družina imela zdravo prehrano. Preberem tudi vse prispevke gospoda Maršiča v Dolenjskem listu in si jih izrezujem, da jih vidijo še drugi, ki niso naročeni na DL. Hudo pa me moti, da je poleg članka napisan tudi "Recept tedna".Marsikdo misli, da je del članka. Ti so napisani tako, kakor da sestavljavci še niso slišali o škodljivosti cvrtja in praženja. Že en čas vemo, da je pregreta maščoba celo povzroči raka. Če pa gre za ocvrti zrezek mesa iz faremske reje, pa je to še toliko bolj škodljivo. G.Maršič ali ne bi o tem, kako na zdrav način pripravljati hrano, še kaj napisali. Dobro vem, da se vsakem novem spoznanju najbolj upira sedanje. Hvala in lep pozdrav ! Hvaležna gospodinja iz Brežic

Ivan Maršič @ 2004-11-03 09:41:02

Hvala vam za spodbudne misli. Tudi sam bi rad slišal utemeljeno mnenje zakaj mnogi še vedno pražijo čebulo.Marsikdo mi odgovori, da je le tako užitna. Sam dokazujem že nekaj desetletji, da je to huda zmota. S pregrevanjem na vroči maščobi se zdravilna čebula spremeni v žlindro, ki hudo zmoti presnovo in menim, da je tudi rakotvorna. Vašo željo, da naj ne bi poleg prispevkov o zdravi hrani ,v Dolenjskem listu objavljali kuharske recepte, ki navajajo praženje čebule, bom sporočil uredništvu . Sem pa jim že poslal tudi prispevek za rubriko: Kritika in pripombe. Pri DL radi upoštevajo predloge svojih naročnikov. Oglasite se še kaj .