Nejc @ 2006-04-27 20:57:12

G.Maršič ! Pri nas smo že od nekdaj navajeni ob nedeljah in praznikih jesti dobro govejo juho z domačimi rezanci- nudeljčki. Sedaj pa hčerka, ki ima doma računalnik, bere vaš Internet in noče več jesti goveje juhe. Dopoveduje nam, da je to tako, kakor bi jedla živalski urin 'scavnico'.Ali jo boste prepričali, da to ni res? Kdo se je to izmislil? Slišal sem že za Vas in se čudim, da kaj takega objavite. Nejc-glavar družine.

Ivan Maršič @ 2006-05-03 10:33:22

Spoštovani Nejc ! Govejo juho so najprej začeli jesti v aristokratskih krogih in z namenom, da bi vsega sitim, odprla tek za še drugo bogato hrano, ki je bila pripravljena.Od njih so to navado najprej prevzeli premožni meščani in za njim še drugi, ki so jim hoteli biti enaki. Tako naj bi goveja juha postala narodna jed, kar pa ne drži.Na kmetih so jedli meso le enkrat na teden in že takrat svinjino. Znanost odkriva, da je danes v juhi farmsko vzrejene živine toliko strupnin, da ji rečejo živalski urin.Tega se nisem jaz izmislil. Drži pa, da goveje juhe že nekaj desetletji ne jem in jo tudi psu ne dam. Priporočam, da se meso na kratko, največ pol ure, prevre,'juho' zavrže in še toplo meso začini s pripravljeno marinado. Priporočam vam g. Nejc, da si sposodite ali kupite knjižico dr. Chalka z naslovom "Kako povečamo samozdravilne sposobnosti' na s traneh od 84 do 86 boste veliko prebrali o tej brozgi, ki jih nekateri še rečejo juha. Vesel bom, če boste odgovorili moj zapis. Hvala in lep pozdrav vam pošilja Ivan Maršič.