Danica P @ 2008-05-12 11:19:14

Gospod Maršič, imam dobro in zahtevno službo.Nagibam pa se k debelosti. Kadar začutim , da sem malo lačna in nekaj ne pojem, največkrat čokolado, me začne boleti glava in težko delam.Vas, o katerem pogosto govorimo v našem uradu, sprašujem, kaj naj bi pojedla, kadar začutim pomanjkanje glukoze, a da bi se ob tem ne redila. Tudi mnoge sodelavke vam bodo hvaležne za učinkovit nasvet. Hvala in lep pozdrav od Danice iz Portoroža.

Ivan Maršič @ 2008-05-17 10:00:58

Cenjena Danica. Težava, da boli glava, če večkrat kaj ne pojemo, pesti veliko ljudi. Ni pa rečeno, da ne gre pogosto za tako imenovano psihično lakoto. Namesto čokolade, pojejte kaj takega, ker bo manj kalorično, na primer ne presladko sadje, ali jabolčni krhelj, še pred tem pa spijte kozarec vode. Lahko tudi košček polnozrnatega kruha ali prepečenca. Poskrbite, za hrano, ki se bo bolj počasi presnavljala in po malem izločala v prebavni trakt glukozo. Najhitreje se presnavljajo slaščice, bel kruh in krompir. Če to jemo, se glukoza nalaga v maščevne celice in se redimo, namesto, da bi bile na voljo kot energija za telesne potrebe. Tudi sicer jejte manj močne hrane, ki naj bo tudi manj slana. Zabelite šele na krožniku in s hladno stiskanim oljem. Mnogim zelo koristi kaka sprostitvena vaja, kot je avtogeni trening ali meditacija in s to pomočjo preusmerite slabe navade v dobre. Želim vam in vašim kolegicam, da bi bile uspešne pri premagovanju glavobola. Ivan Maršič.