Erika @ 2008-06-11 10:56:42

Gospod Maršič, imela sem nekaj težav s srcem in zdravnik mi je predpisal redno jemanje marivarina. Jaz bi rada prenehala s temi tabletami. Slišala sem, da se lahko s hrano vpliva na redčenje krvi. Kaj jesti pa Vas sprašujem? Hvala Vam za hiter odgovor in Vas lepo pozdravlja Erika iz Črnomlja.

Ivan Maršič @ 2008-06-14 09:58:51

Vedno pogosteje so smrti zaradi krvnih strdkov, ki zaidejo v možgane, srce ali pljuča. Da bi bilo tega manj, zdravniki predpisujejo zdravila (marivarin), ki redči kri. Pogosto je treba hoditi tudi na kontrole .O tem, ali lahko s hrano nadomestimo redčenje krvi, lahko odloči le zdravnik. Po mojih izkušnjah redčijo kri živila, ki vsebujejo žvepleno kislino, to je v glavnem zdrava hrana, ki jo priporočam. Ne jejmo pa mesnih juh,mesa, jajc in navadnega mleka. Priporočam probiotični jogurt, ki si ga sami pripravite. Vas pozdravlja Ivan Maršič

FITINSIT.si @ 2008-07-12 23:10:03

Pozdravljeni! Poskusila vam bom na kratko razložiti nekaj, kar nam je na predavanju povedal Dr. Lou Ignarro, Nobelov nagrajenec za medicino leta 1998, ki je dobil to nagrado prav za odkritja na področju preprečevanja bolezni srca in ožilja. Na podlagi njegovih raziskav pa je podjetje Herbalife razvilo skupaj z dr. Ignarro-m proizvod Niteworks (če boste o tem imela kakšna vprašanja sem dosegljiva po e-mailu ali preko moje spletne strani). Skratka povedal nam je, da je za zdravo ožilje: volumen krvi in prožnost ožilja odgovoren plin DUŠIKOV OKSID, ki se tvori na ožilju pod naslednjimi pogoji: 1. Jesti moramo hrano, ki vsebuje naslednje snovi: L-Arginin: V prehrambenih beljakovinah naravno vsebovana aminokislina, ki jo telo uporablja za produkcijo dušikovega oksida. L-Citrullin: Aminokislina, ki spodbuja telo k množični produkciji L-Arginina, kar spet omogoča nastajanje dušikovega oksida. L-Taurin: Aminokislina, ki se nahaja v jajcih, mlečnih izdelkih mesu in ribah, igra pomembno vlogo pri nastajanju dušikovega oksida. D-Alpha-Tocopherol (naravni Vitamin E): Ta, v maščobah topni antioksidant podpira delovanje dušikovega oksida. Ascorbinska kislina (Vitamin C): Vodotopni vitamin za povečanje produkcije dušikovega oksida. Folna kislina: Pomaga varovati krvni obtok. (najbližje tej sestavi je mediteranska prehrana) 2. Poleg tega pa moramo biti dnevno vsaj 45 minut fizično toliko aktivni, da se zečnemo potiti.... Takšna kombinacija hranil in gibanja povzroči tvorjenje plina-dušikovega oksida, ki bo ohrnil naše žile prožne in večji volumen krvi ter tako preprečil kapi v večernih ter jutranjih urah, ki se če posplošim dogodijo takrat ko "ne jemo in se ne gibljemo" - takrat se količina tega plina v ožilju še zmanjša, predvsem pri ljudeh, ki imajo že tako težave s povečano telesno težo, holesterolom, stresom, diabetesom,... ki pa so posledice slabega prehranjevanja in neaktivnosti - ki mašijo in okvarjajo ožilje. Upam, da nisem napisala preveč zakomplicirano. Več o tem kaj se dogaja v našem ožilju si lahko preberete na http://www.fitinsit.si/Niteworks/Nitewo ... works.html LP, Andreja