Majetič @ 2009-07-28 18:04:47

Gospod Ivan Maršič, danes je težje s prodajo mleka in ga pretežno predalamo v domači sir. Te dni me je neka gospodinja opozorila, da Vi odsvetujete uživanje sira.Rekla je, da se z Vašimi nasveti strinja, razen za sir, ki ga izdelujemo, prodamo in tudi doma veliko pojemo. Zakaj se vam zdi domači sir zdravju škodljiv. Ali bi bilo treba iz njega kaj izločiti ? Mnogi so sir zamenjali za meso in ga veliko pojedo. Spoštovani, ali nam boste dali odgovor in tak, da bi ga vsi razumeli !? Vas pozdravlja Majetič iz Kolpske doline.

Ivan Maršič @ 2009-08-14 19:57:41

Spoštovani g. Majetič! O siru je bilo že kar nekaj napisanega na forumu. Osebno sem še vedno mnenja, da je potrebna pri siru previdnost in da sir kot mlečni izdelek ne koristi zdravju odrasle osebe. Posebej pa ga odsvetujem tistim, ki imajo kakršnekoli zdravstvene težave, posebej v zvezi z bolečimi sklepi. Seveda se strinjam, da je lahko doma pridelan sir z nižjo stopnjo maščob in ostalih dodatkov manj sporen, kot pa industrijsko pridelani siri z veliko vsebnostjo maščob, soli in konzervansov. Kot zdravo prehrano bolj svetujem skuto iz posnetega mleka, posebej pa odsvetujem uživanje topljenih sirov. Veliko zdravja vam želim Ivan Maršič.