Janika @ 2006-09-18 09:29:21

Cenjeni g. Ivan ! Dvajsetletna hčerka-študentka ima pogoste driske. Pravega domačega zdravila nimamo.Iz vašega Interneta sem zvedela, da je vzrok lahko v običajnem mleku, ki ga ji veliko ponujamo, da bi se ji okrepile kosti. Vi velikokrat priporočate kislo mleko, jogurt in kefir. Zanima me kakšna je razlika med jogurtom in kefirjem. Nekdo mi je povedal, da je v kefirju tudi alkohol. V družini že imemo alkoholika in ne smemo si dovoliti, da bi ta dedna nagnjenost prešla tudi na hčerko. Lepo se Vam zahvaljujem za odgovor! Janika iz okolice Kranja

Ivan Maršič @ 2006-09-26 11:10:02

Spoštovana Janika ! Če ima hčerka pogoste driske, je potrebno, da zdravnik ugotovi, če jih ne povzroča kaka bolezen. Svetoval bi, da vsaj za dva tedna preneha z uživanja mleka in mlečnih izdelkov. Vedno več je ljudi, ki nimajo encima za presnovo kravjega mleka. Veliko je tudi dokazov, da ni mleko tisto živilo, ki bi dajalo največ kalcija. Telo lahko vsrkava organski kalcij, čim pa je mleko pasterizirano ali celo homogenizirano (alpsko mleko), potem tega skoraj ni več.Tako imenovano trajno mleko, pa je celo v škodo zdravju. Enako velja za pitje kave in uživanja krompirja. Priporočam, da hčerka večkrat uživa kosmiče, posebej še ječmenove. Kako s hrano preprečiti drisko ali zaprtje, najdete skoraj v vsakem priročniku, ki opisuje naravno zdravljenje. O tem lahko veliko najdete tudi na Internetu. V katerega od iskalnikov vtipkajte besedo driska in odprlo se vam bo veliko oken o tem. Jaz priporočam jogurt in kefir. Med njima ni posebne razlike, le okus je različen. Kefir ima res v sebi nekaj alkohola, vendar manj kako 1% in to ne škodi, če ga občasno uživamo. Pravijo, da malo alkohola krepi srce. Oglasite se še kaj. Vas lepo pozdravlja Ivan Maršič.