Vesna @ 2004-11-10 22:02:37

Sem v službi in moram poskrbeti tudi za zdravo prehrano v moji družini. Kadar imam priliko v službi pogledam na Maršičev forum in z zanimanjem komentirajo tudi kolegice. Skupaj z možem in otroci, ki so v srednji šoli prihajamo skoraj hkrati domov in na hitro kaj pripravim za kosilo, tudi iz instant moke. Ne vem pa, kaj g.Maršič misli o instant koruzni in ajdovi moki. V Alternativni kuharici, ki jo svetujejo za zdravo pripravo hrane, priporočamo instant moko. Hvala za odgovor ! Vesna iz Cerknice

Ivan Maršič @ 2004-11-17 21:55:57

Vem, da mnoge gospodinje uporabljajo instant moko. Jaz jo ne priporočam, ker spada med industrijsko pripravljena živila. Nikoli ne vemo, kaj se z moko dela, da postane 'instant'. Najbolj je zdrava in polna vitaminov ter rudnin moka, ki jo zmeljemo tik pred uporabo. Že tista, ki je že dalj časa zmleta, ni več tako dobra. Instant pa še toliko slabša. Za ne prevelik denar se že lahko kupi gospodinjski mlinček, ki melje celo na kamne. V Sloveniji sta dva izdelovalca. Tudi ni treba jedi iz običajne moke kuhati po pol ure in več. Dr. Cokan, slovenski zdravnik, ki že dolgo živi v Ameriki, si skuha koruzni močnik tako, da moko zasuje v krop in pusti nekaj minut da stoji. S to hrano preteče 42 km, preplava nekaj km in kolesari nekaj 10 km. Vse v enem dnevu in je bil že nekajkrat svetovni prvak v triatlonu. To je napisal v knjigi, ki je izšla pri nas in povedal na slovernski TV. Lep pozdrav !