Peče @ 2005-03-23 09:13:50

Gospod Maršič, bil sem na vašem predavanju in je bil omenjen tudi hren. Marsikje ga pripravljajo samo za Veliko noč, vem pa da smo ga prinas doma pogosteje jedli. Ali lahko kaj povesti o hrenu, kako ga pripravljati in za katere oblike zdravljenja. Hvala. Peče

Ivan Maršič @ 2005-03-28 10:54:35

Hren je močna in zdrava rastlina. Krepi obrambno sposobnost telesa. Je naravni antibiotik, čisti jetra. Na strgajte ga, dodajte sesekljan česen, stresite v litrski kozarec za vlaganje in zalijte z medom. Po količini naj bo polovico hrena in česna in druga polovica med. Dobro premešajte in naj stoji nekaj dni. Na tešče vzemite 1 do 2 mali žlički in počakajte, da se v ustih stopi. O hrenu boste našli kaj napisanega v vsaki zeliščni ali kuiharski knjigi.Pred kratkem je bil zapisi tudi v reviji Jana. Sporočite kako ste uspeli.