Zvezdica @ 2007-11-21 20:44:52

Spoštovani g. Ivan Maršič, vem, da ste se že veliko napisali o soji, nedavno nazaj sem prebrala, da vsi sojini izdelki (mleko, polpeti,...), ki imajo na končni embalaži oznako npr. za Italijo Baulle Valante - AGRICULTURA BIOLOGICA, za Slovenijo je to oznaka BIODAR - slovenska kolektivna oznaka certificiranih eko izdelkov- ekološko predelani izdelki, torej soja tukaj ni gensko spremenjena in je pod strokovnim pregledom, torej je povsem zdrava in užitna?Jo lahko brezskrbno zaužijemo ali ne?Mogoče veste kam bi se obrnila, da bi dobila te potrjene podatke, namreč gensko spremenjene soje nebi rada zaužila. Kje bi lahko kupila pri nas te bio izdelke brez genske spremembe? Res, da jih je veliko na razpolago v trgovinah ( Mercator, Spar,...) v Biotopu in kar veliko izmed njih jih res ima te oznake,ki naj bi pomenile, da so res ekološko predalne, vendar res ne vem, če jim je moč zaupati? najlepša Vam hvala za odgovor, se ga že zelo veselim in ga z veseljem pričakujem, Vam pa še veliko uspehov ter veliko zdravja, Hvala Zvezdica

Ivan Maršič @ 2007-11-24 19:47:16

Večkrat sem že odgovoril, da priporočam samo doma pridelano sojo, ki ni gensko spremenjena in v taki obliki, kot jemo grah ali fižol. Odsvetujem pa razne industrijske izdelke iz soje, od mleka do sojinega mesa. Kakor vem, se predeluje samo uvožena soja, ta pa je gensko spremenjena. Drugi razlog pa je v tem, da s predelavo odstranijo iz soje vse, kar je potrebno telesu za vsrkavanje beljakovin. Ostanejo samo čiste beljakovine, teh pa je preveč in jih telo le v majhni meri lahko uporabi. Večji del pa predela v tolščo, ki se nalaga pod kožo. Redimo se! Ob priliki bom še kaj več napisal v čem je škodljivost soje. Vas lepo pozdravlja Ivan Maršič.