Nataša R @ 2006-11-02 09:55:45

Spoštovani gospod Maršič! Od takrat, ko sem imela težave z želodcem in ko ste mi dali nekaj nasvetov, mazilo in čaj, redno spremljam vaš forum, kjer vedno najdem kaj zanimivega. Trenutno se počutim zelo dobro, seveda se pazim pri prehrani, kot ste mi svetovali. Na vašem forumu sem prebrala, kako kisate zelje, nisem pa zasledila, kako kisate repo. Ker bi letos rada dala na kisanje tudi repo in ker to delam prvič, vas lepo prosim za nasvet (postopek). Že vnaprej lepa hvala in lepo pozdravljeni. Nataša

Ivan Maršič @ 2006-11-08 17:27:42

Spoštovani,res nisem posebej pisal o tem, kako naj se da kisati repa. Se opravičujem. Jaz sem jo dal kisati tako, da sem repo dobro opral, olupil in z ribežnem narezal na palčke. Vse druga pa sledi kakor pri kisanju zelja. Jaz repe ne solim, lahko pa dodate do 1% soli. Nekateri dajo med narezano repo tudi manjše cele repe. Vedno več gospodinj si daje kisat manjše količine in taka repa ni ne preslana in ne prekisla. Veliko se je poje presne kot solata ali pa kar tako. Poskusite in vas lepo pozdravlja