Manca @ 2007-02-07 09:07:38

Pozdravljeni, velikokrat omenjate ričet, nam bi zaupali pripravo? Lepa hvala. Manca

Ivan Maršič @ 2007-02-13 11:48:33

Spoštovana Manca, Pri meni ješpren preberemo in skuhamo do mehkega.Na koncu dodamo na drobno zrezano čebulo, pustimo le prevreti in vmešamo drobno narezano zelenjavo (korenje,česenj, petršil) in kar imamo. Osolimo in zabelimo s hladnim oljem. Na krožniku si lahko dodamo še posebej kuhan fižol in kuhano meso. Zavržemo pa vodo v kateri se je kuhalo meso. Pri starejših ali bolehnih osebah ne dajemo mesa v ričet. Tudi pri meni ga ne.Okus si lahko izboljšamo, če dodamo malo kislega zelja. Vabim še druge naše goste, da nam sporočijo kako oni kuhajo ričet. Za sedelovanje se v naprej zahvaljujem. Ivan Maršič.