Nina @ 2006-08-21 09:53:52

Spoštovani g. Ivan Maršič ! Redno berem vaše odgovore na spletni strani. Vse poveste razumljivo in spodbudno. Imam podobne težave, kot neka vaša gostja, kateri ste svetovali, da naj stori vse potrebno, da kri in limfa ne bo več skisana. Mene pa zanima: kako lahko odkrijem, da sem skisana, ali jem preveč kisle hrane in kaj naj storim, da odpravim skisanost telesa. Hvala za odgovor! Vas pozdravlja Nina iz Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2006-08-30 11:08:01

Cenjena Nina ! Zdrava kri ni kisla, ampak malo alkalna (lužinasta). Nad tem skrbi človekov vegetativni sistem. Pri laboratorijskih pregledih pa večkrat ugotovijo Ph izpod 7, kar pove da ima posameznik prekislo kri. Na to posumimo, če se pogosto slabo počutimo. Ni kisla hrana tista, ki nam delala kislo kri, ampak prav nasprotno se to zgodi, če pojemo preveč belega sladkorja. K skisanosti krvi veliko prispevajo živalske beljakovine: meso in jajca. Ne priporočam tudi zelenjavo iz vrst razhudnikov, kot je krompir in paradižnik. Tudi kava je lahko vzrok. Prehranjujte se z zdravo hrano, v kateri naj bo tudi več presnega. Vas pozdravlja Ivan Mašič.