Meta @ 2012-05-31 09:53:16

Pozdravljeni g. Maršič! Zelo cenim vaš nasvet in z zanimanjem prebiram vaš internetni forum, odločila sem se, da tudi sama nekaj vprašam. Slišala sem namreč, da so koprive polne vitaminov in rudnin, ter da je regrad užiten tudi preko leta, čeprav je odcvetel. Prosim vas za mnenje o tem in kako naj pripravim koprive? Ali jih moram prekuhati? Pozdrav, Meta.

Ivan Marsic @ 2012-06-06 06:30:49

Spoštovana Meta! Prav ste slišali, regrat lahko uživate preko celega leta, ni nujno le za solato, zelene liste lahko, tako kot koprive, dodate v zelenjavno juho ali med kuhan riž, kašo ali med koprive, če kuhate špinačo. Zelo dober za uživanje je tudi Navadni dežen, ki marsikje raste tudi pri nas. Mladi listi vsebujejo veliko vitamina C in drugih vitaminov. Dober je za urejanje prebave, razkužuje, čisti ožilje in ugodno vpliva na krvni tlak. Veliko zdravja vam želi Ivan Maršič