Andrej @ 2009-06-15 23:58:12

Pozdravljeni, zanima me kako se naredi koprivni kis, oziroma me zanima ali naj v vinski kis dam sveže korenine kopriv ali suhe in kakšna je razlika učinka med njima.V originalnem receptu piše, da damo 200g korenin koprive v 1liter vinskega kisa, nič pa ne piše ali svežih ali suhih. hvala in lep pozdrav

Ivan Maršič @ 2009-06-19 10:37:36

Cenjeni g. Andrej, sedaj obilno raste kopriva. Za dober pokrivni kis je važno, da v njega daste predvideno količino koprive.Količina 200g korenin se verjetno nanaša na sveže korenine.Izkopljite koprivo, zdrave liste posušite, korenino pa na drobno seseklajte in prelijete z vinskim kisom.Neuporabljeno tekočino zaprite v temni steklenici in shranite v temnem prostoru. Poročajte v naš Forum o vašem delu in uspehih pri zdravljenju s koprivnim kisom. Hvala in lep pozdrav od Ivana Maršiča.