Danica @ 2007-10-16 11:42:35

Cenjeni g. Maršič ! Že dolgo sledim vašim prizadevanjem, da bi si ljudje več sami pomagali do zdravja in dolgega življenja. Redno poslušam tudi vaše oddaje na radiju UNIVOX z naslovom 'Kaj lahko storimo za svoje zdravje' in vaše članke v raznih revijah. Prečitam tudi vse prispevke na vašem Forumu-internetu. Po mojem mnenju ste veliko naredili, ko ste nadaljevali s prizadevanjem dr. Tiholeta za izboljšanje probiotičnega jogurta. Zdravnik mu je dal ime: kisli puding. Po vsej pravici se sedaj lahko imenuje "Maršičev jogurt'. Sama ga redno pripravljam in tudi otroci ga redi jedo. Moti me samo to, da ne dobim biološko pridelanega mleka, pa časa mi vedno zmanjkuje. Nedavno sem na domačem radiju slišala, da bo mlekarna KREPKO iz Logatca predelovala bio mleko iz Gotenice v zdravilne napitke. Zelo bi nam bilo ustreženo, če bi v tej mlekarni pripravljali tudi 'Maršičev jogurt'. Zagotovo bi ga radi kupovali tudi zaposleni in ga pojedli ob malici, pa tudi čez dan. G.Maršič, prosim vas, če bi naredili prvi korak k uresničitvi tega predloga in se pogovorili z vodstvom Mlekarne v Logatcu. Mnogi Vam bomo zelo hvaležni. Vas lepo pozdravlja Danica iz Kočevja.

Ivan Maršič @ 2007-10-20 11:40:10

Gospej Danici iz Kočevja! Obljubim, da bo storil kar je v moji moči, da bi probiotični jogurt lahko kupovali tudi v trgovini. Vzorce, ki sem jih pripravil, sem dal v analizo Mlekarskemu inštitutu Biotehnične fakultete v Ljubljani. Odkrili so, da se je število mlečno kislinskih bakterij povečalo v primerjavi z običajnim jogurtom do 700 krat. Od števila teh klic je odvisno, kako hitro se bo okrepil človekov oslabljen obrambni sistem. Učinkovitost tega jogurta še povečujem s tem, da mu dodajam zdrave in sveže mlete bio žitarice. Še najbolj uspešna je prosena kaša. Namesto sladkorja dodajam med, kar še okrepi učinkovitost. V Gotenici, nekdaj zaprtem območju, ing. Kocjančič pridela na leto do pol milijonov litrov bio mleka. To še prispeva k temu, da bi lahko ta probiotični jogurt postal zdravilo 21.stoletja, kakor je to bilo zapisano v nekem časopisu. Tudi namestnik direktorja Državnega direktorjata za zdravo prehrano g. Vizjak se zavzema, da bi ta zdravilni jogurt nekdo izdeloval in ga dal na trg. Predlagal je, da bi to začeli v mlekarni Krepko iz Logatca, kjer že sodelujejo z ing. Kocjančičem. Gospa Danica, Vaš predlog bom po E-pošti poslal Mlekarni Krepko. Prepričan sem, da bom dobili odgovor za naš Forum na mojem Internetu. Pa tudi osebno bom v kratkem obiskal omenjeno Mlekarno v Logatcu. Hvala za Vašo pobudo in lep pozdrav od Ivana Maršiča