Živana @ 2005-10-03 16:24:16

Gospod Maršič, strinjam se z vami, da je zelo važno kako hrano pripravljamo. Danes se kuharice največ trudijo, da bi bila hrana lepa za oči in slastna za okuševalne brbončice. Ali je hrana tudi koristna za življenje in zdravje, pa nobenega dosti ne briga. Zadnje čase se tudi na RTV propagira pražen krompir in ustanavljajo celo klube za propagiranje tega krompirja.To pa je v nasprotju s tistim, kar nas Vi učite. Ali ne boste povzdignili svoj glas ?! Mene še zanima kako ocenjujete kuhanje s parno pečico , o kateri se precej piše. Reklama zatrjuje, da gre za najbolj zdrav način priprave hrane. Lep pozdrav iz Škofje Loke. Živana

Ivan Maršič @ 2005-10-11 10:55:36

Spoštovana Živana ! Parna pečica je novejši izdelek firme Miele. Sam nimam izkušenj. Iz tega kar sem prebral, pa sklepam, da gre za zdravo pripravo hrane. Dosti bolj kakor z mikrovalovno pečico. Hrana, ki je tako pripravljena, ohranja vse življensko pomembne vitamine in minerale, pa tudi barvo, okus in čvrstost. Da bo naša hrana tudi vsakdanje in najboljše zdravilo, je pomembno, da jo čimmanj predelujemo. Kuhamo le tista živila, ki jih ni mogoče jesti presna in samo toliko, da tudi zobem pustimo njihovo naravno nalogo. Kadar je potrebno hrano tudi na hitro prevremo, da jo razkužimo. Vabim vse, ki so že preizkusili parno pečico, da svoje izkušnje napišejo v naš internet. Lep pozdrav !