2006-03-07 16:30:11

Pozdravljeni, gospod Maršič! Mož ima hudo obrabo kolkov. Prilagodil je prehrano, vendar menim, da se povsem ne bo odrekel mesu, ker ga je do zdaj jedel dvakrat dnevno. Ga bo pa omejil na minimum. Povejte mi prosim, če si bo s tem tudi pomagal in katera živila še priporočate? In kaj menite o soku zelenih pšeničnih listov? A si lahko obnovi hrustanec? In kako naj si naredi obloge iz koruze? Hvala za vaš odgovor in lep dan! Jasna

Ivan M @ 2006-03-14 11:00:34

Gospa Jasna , zdravniki pravijo, da ima že vsak drugi, ki je starejši od 60 let, obrabo hrustanca v kolkih ali kolenih. Zdravil za sedaj še ni. Da si olajšamo bolečino, je potrebna zdrava hrana. Kdor je meso dvakrat dnevno, kaj drugega tudi ne more pričakovati. Ne rečem, da mesa sploh ne bi smeli jesti, vendar v velikosti začimbe in samo na kratkio kuhanega.Nikakor pa ne ocvrtega ali pečenega. Ne priporočam jesti zelenjave iz rodu razhudnikov. Tudi, če so sklepi boleči, je potrebno gibanje. Le tako se sklep prekrvavi in ublaži bolečine. Primerni so tudi razni obkladki, posebno iz redkega koruznega močnika v katerega narežemo čebulo in sveže zelje. Ameriški znastveniki so odkrili, da sok iz mlade pšenične slame obnavlja hrustanec v sklepih. Iz tega nisem še preizkusil. Kako se ta sok pripravi, boste našl zapise v strokovni literaturi. Če boste pripravljali sok pšenične trave, se nam kmalu oglasite. Vas lepo pozdravlja Ivan Maršič

spomincica @ 2006-06-02 06:37:09

Lep pozdrav! Že pred časom sem bila na nekem predavanju o soku iz pšenične trave, žal ne vem imena tega gospoda. Po tem sem poskusila s pripravo: Kupila sem pladenj, približno 30 x 30 cm, kar podstavek za rože. Vanj sem nasula kakšne 3 cm zemlje, ki pa naj ne bo tista za presajanje rož. Kupila sem zemljo v Dragomerju, ki jo predelajo deževniki in je po zagotovilih brez umetnih gnojil. Po tej zemlji potresem pšenico. Pšenico prej namakam. Čez noč, potem jo splaknem in ponovno namočim. Ko je seme dobro nabreknjeno, ga posujem po zemlji. Prve dni ga pokrijem s kartonom, da vzklije v temi. Z zemljo ga ne prekrijem, da potem ko bilke rastejo, na njih ni zemlje. Ko malo zraste, pa naj raste na svetlobi. Redno ga rosim, vendar ne preveč. Če je pšenica preveč zalivana se lahko vidi po koreninah, ki zaradi preveč vode postanejo rjave. Trava raste približno 12 dni, potem se jo poreže in iztisne sok. Sama imam vijačni sokovnik. Iz tega pladnja dobim soka za 2 x. Naj se ga ne bi popilo več kot 0,3 dcl. Več podatkov o tem soku sem dobila tudi na internetu. Če odtipkate ime Ann Wigmore, boste zagotovo kaj našli. Pšenico je priporočljivo pred namakanjem tudi prebrati, da se izloči slabše ali zlomljeno seme, ki ne bi vzkalilo. Ann Wigmore priporoča tudi pitje tiste vode, v kateri se pšenica namaka, pravi ji rejuvelac in naj bi bila polna predvsem vitaminov B skupine. Lep pozdrav, Mojca

2006-12-22 21:24:26

check this 8=) http://askbritneyspears.info/uncensored/1 regards, Encetedup

Ginjan @ 2006-12-25 05:53:40

woooow http://www.hot-asians-fucking.info/