A. @ 2010-07-26 18:19:48

Spoštovani g.Ivan! Rada bi vas vprašala kaj mi svetujete pri odprti rani na nogi. Imam krčne žile. Prosila pa bi tudi za povzetek vaše knjižice. Pa še to ali imata napisano tudi kakšno dieto katero bi uporabila. Uporabo mesa smo že omejili. Lp pozdrav A.

Ivan Maršič @ 2010-08-08 09:12:06

Spoštovana A. Razhudniki, torej krompir, paradižnik, paprika itd. povzročajo mnogim zdravstvene težave. Ne samo da povzročajo razne izrastke, polipe, bule, in celo raka, onemogočajo tudi celjenje ran. K zaviranju celjenja pripomore tudi cvetača, ker ima preveč vitamina k in trdi kri. Svetujem, da se izogibate se te hrane in več jeste žitaric ter čebule in česna. Seveda pa nič praženega in pečenega, tudi zeljenjava naj ne bo pečena ampak le obarjena, saj to redči kri, krvni obtok tako nemoteno deluje, več žveplene kisline pa pomaga pri celjenju ran. Pri odprtih ranah svetujem spiranje s tekočino iz prekuhanih orehovih listov ali pa skuhajte srčno moč (petprstek) in s tekočino spirajte rano. Maršičevo mazilo nato uporabite tako, da rano na tanko namažite kot zaščito. Od hrane, ki dobro dene pri celjenju ran vam svetujem proseno kašo ter ječmen oz. ričet, ki je odličen za kožo ter seveda koruzo oz redko polento. Veliko zdravja vam želi Ivan Maršič.