Angela @ 2009-01-19 10:53:11

Smo sredi pogostih prehladov. Nekdaj nam je mama pomaga s sladkorjem, ki ga je v ponvi prežgala, da je postal karamela in nam je to pomagalo pri izkašljevanju.Po nasvetih iz vašega interneta več ne uporabljam beli sladkor. Vprašam vas, če bi ga lahko uporabljala kot sem na začetku napisala. Bog z Vami in hvala za nasvet od Angele.

¸Ivan Maršič @ 2009-01-23 16:55:27

Cenjena go. Angela, načelno sem proti vsaki jedi, ki jo je treba pripraviti tako, da porjavi. Pri tem nastane rakotvorni akrilamid. Vem, da so mame nekdaj žgale sladkor, ki je bil, za slaščico, kakor da bi res pomagal pri kašlju. Bolje je vzeti sirup, ki ga dobite v lekarni, ali ga sami pripravite. Pomaga tudi vroč čaj z medom in limono. Lep pozdrav od Ivana Maršiča