Marica @ 2004-10-11 21:43:42

Sem upokojenka in se trudim, da bi za družino kuhala zdravo hrano. Hudo sem bila presenečena, ko sem v naši reviji 'Vzajemna' prebirala recepte za pripravo enolončnic. V dveh receptih piše, da naj se pripravi rjavo prežganje. Pod recepti je podpisan Dražigost Pokorn. Ker niso navedene titule 'prof, dr' ne vem, ali gre za zelo znanega zdravnika, ki ga tisk razglaša za najbolj kompetentnega strokovnjaka za zdravo hrano. Kmalu bo 40 let od kar sem bila operirana in že takrat nam je vsem, ki smo bile v bolniški sobi povedala medicinska sestra, da je prežganje ali po domače 'ajnprej' nekaj zelo slabega za zdravje. To mnenje sem še velikokrat slišala in prebrala v knjigah o zdravi prehrani, ki so jih napisali zdravniki. Kakor vem vi g.Maršič odločno odsvetujete praženje čebule, kaj šele prežganje.Navadno pa ni prežganja brez čebule. Rada bi slišala za vaše mnenje. Zelo bi bila vesela, če bi v Forumu odgovoril tudi avtor omenjenih receptov. Hvaležna bom za vsako mnenje ! Marica

Ivan Maršič @ 2004-10-20 21:34:10

Pisal sem uredništvu revije Vzajemna in jih prosil, da naj prosijo od pisca receptov znanega prof. dr. Dražigosta Pokorna, da razloži kako je s prežganjem. Ko dobim odgovor, ga bom objavil v tem Forumu. Vabim tudi druge, da povedo, kaj mislijo o prežganju. Hvala za opozorilo in se še kaj oglasite.

Ivan Maršič @ 2004-10-20 21:55:36

Prežganja v kakršni koli obliki niso zdrava ampak zelo nevarna, lahko so celo karcvinogena Vasilij Šimek(iz F.Aldomet)