Domjan @ 2009-02-03 18:20:54

Mojster Maršič, pri moji babici imajo še precej rdečega in kitaskega zelja.Ker je konec leta umrl ded, ki je bil vegetarijanec, babika ne ve, kaj bi z zeljem, ki ji je ostalo in se dobro drži v zemljeni kleti. Imate Vi kak primeren nasvet. Hvaležen Domjan.

Ivan Maršič @ 2009-02-06 17:13:06

Cenjeni Domjan, rdeče zelje in kitajsko zelje, se lahko uporablja kakor običajno belo zelje. Jesti ga je treba čimveč presno, v solati.Zelje na tanko narežete za običajni kozarec od kumaric, ga dobro potlačite, in malo posolite Dodate, še druge začimbe, take, ki jih imate radi. Kozarec zalite s prekuhano vodo in dobro potlačite. Voda naj prekrije zelje. Pustite kje na toplem, v kuhinji. Čez tri tedne bo skisano. Če želite manj kislo zelje, ga prej vzemite iz kisanja. Priporočam uživanje presnega zelja v obliki solate.Lahko mu dodate malo česna in olja. Tako boste imeli kislo zelje, za zdravo solato, do novega pridelka. To zelje ni tako kislo in slano, kakor tisto, ki ga kupimo v trgovini. Dober tek vam želi Ivan Maršič.