Benjamina @ 2006-01-16 11:35:11

Trudim se, da bi se v naši družini čimbolj zdravo hranili in zelo cenim prizadevanje g. Maršiča, da bi se o tem kaj več naredilo.Ob koncu tedna, ko imam nekaj več časa, rada pripravljam kako sladico. Všeč mi je recept, ki ga je pripravila gospa Marija za zdravo potico. Ali bi lahko ta recept še enkrat objavili na vašem Internetu. Hvala in pozdrav ! Benjamina iz Ljubljane

Ivan Maršič @ 2006-01-23 11:44:40

Draga Benjamina ! Gospo Marijo sem prosil in poslala nam je napisana navodila za pripravo zdrave in dobre potice. Tako je zapisala: Pripraviti je treba testo za kruh in ga pustiti shajat. Za nadev, ali po domače 'filo', pripravimo orehe, lešnike, rožiče, kokos, rozine ali drugo suho sadje. To kar imamo in nam kombinacija najbolj ustreza. To poparimo s kozarcem kuhanega belega vina in ko se ohladi dodamo med ali rjavi sladkor, vendar malo. Stepimo dva jajčna rumenjaka in kozarec kisle smetane. Posebej stepi beljak, da se naredi sneg. Testo raztegni ali razvaljaj, pomaži ga z beljakom, če ga nisi vsega dala v nadev. Potico zavij tesno, da bo v njej ostalo čim manj zraka. Daj jo v namaščen pekač, razen če imaš takega, ki ga ni treba namastiti. Potica naj shaja toliko, da bo lepo napeta. Previdno jo daj v pečico, ki je ogreta na 150 stopinj in naj se peče 30 do 40 minut. Potica se peče nekaj dalj, kakor kruh. Ko se malo ohladi jo previdno stresi iz pekača in pokrij s prtičkom. V hladilniku jo lahko hraniš nekaj dni. Želim vam dober tek ! Sporočite še drugi svoje izkušnje. Gospod Maršič jih bo zagotovo objavil na Internetu. Marija