David C @ 2007-06-19 09:19:51

Gospod Maršič, želel bi, da bi še kaj povedali o goveji juhi. Večina Slovencev, pa tudi Nemcev in drugih, šteje govejo juho z domačimi rezanci, med posebno izbrana in dobra jedila. Pri nas jo mama pripravi za nedeljsko kosilo. Od kar ji iz interneta izpisujem vaše izkušnje o juhi, je pri kuhanju marsikaj spremenila. Goveje meso kupuje pri mesarju, ki ima v domači reji vzgojeno meso. Meso da v mozlo vodo in ga pusti vreti pol ure. Juho, ki ji Vi rečete urin, zavrže in meso da v čisto hlodno vodo in na ne preveč ogreti plošči nadaljuje s kuhanjem. Na koncu z žlico pobere maščobo, juho osoli in za zameša razrezane zelenjavne začimbe(petršil, korenček, zeleno, čebulo) . Posebej na vodi skuha doma narejene rezance. Za prikuho imamo košček govejega mesa, kuhan riž in solato. V družini smo vsi zdravi, tudi babica, ki ima starostne bolezni. Kaj pravite o taki juhi ? Veseli bom vašega odgovora in se v naprej zahvaljujemo. David iz Ljubljane

Ivan Maršič @ 2007-06-23 09:41:47

Cenjeni gospod David ! Se Vam zahvaljujem, ker pridno obveščate svojo mamo o nasvetih za zdravo prehrano, ki so objavljeni na mojem Internetu. Tako kot vaša mama pripravlja juho, je že napredek. To juho bi lahko zmerno uživali mladi in zdravi, za starejše in bolehne pa jo odsvetujem. Primer je podoben tistemu, da se mnogi zdravniki prizadevajo odpraviti bolezenske simptome pri bolnemu, ne pa tudi vzroke, ki pogojujejo bolezen. Nekdaj so juho jedli samo v nedeljo, veliko so fizično delali, živini pa niso dajali nobene kemije. Kar pa danes ne velja niti za domače rejo. Velikokrat je to le reklama, da je kaj vzgojeno brez škodljivih pesticidov. Jaz goveje juhe že nekaj desetletji ne jem. O tem, da je škodljiva, nisem nikjer čital ali slišal. Narekoval mi je moj notranji 'jaz'. In od takrat tudi nisem bil več bolan. Predlagam vam in drugim, ki jih zanima zakaj je goveja juha od mnogih, med njimi so tudi zdravnikih, imenovana živalski urin, da na Internetu, v zbirniku Google, v okence odtipkate besedilo 'O goveji juhi'. Že pri tretji temi z naslovom 'Svet je lep-Prehrana' boste našli veliko napisanega o škodljivosti goveje juhe. Sprejmite lep pozdrav od Ivana Maršiča.