Pavla @ 2010-01-13 20:15:23

Gospod Maršič! Sodelavka mi je zaupala, da ne uporablja več nobenega kisa, ker je izvedela, da se s kisom telo zakisa. Omenila mi je, naj raje uporabljam limono. Sama uporabljam blag jabolčni kis, ki ga pridelam doma. Zanima me kako vi gledate na to in ali se vam zdi uporaba jabolčnega kisa sporna? Vnaprej hvala in tudi vam veliko zdravja želim Pavla.

Ivan Maršič @ 2010-01-26 19:58:39

Spoštovana Pavla! Najprej naj vam povem, da človeški želodec in ledvice niso ravno prijatelji kislih stvari. Zato je potrebna zmernost. Ugotoviti moramo tudi sami kako določena zaužita hrana deluje na nas same. Kako se odziva naše telo. Res pa je kis zelo dober za kožo. Tudi limona predstavlja kisli dodatek hrani, vsebuje pa zelo koristen vitamin C, zelo dobro veže železo in kisik in tako ugodno vpliva na presnovo. Torej po pameti in glede na odziv organizma lahko uživate tako vinski, kot jabolčni kis, ki ga sicer bolj svetujem, posebej ne premočnega. Občasno pa naj kis na solati zamenja limona. Lep pozdrav, Ivan Maršič!