Mani @ 2009-05-13 17:01:34

Spoštovani g. Maršič, ob pomladanskem obdelovanju gredic pogosto naletimo na hren.Ali bi lahko kaj več povedali o hrenu, in če je koristen za utrjevanje zdravja. Kako ga lahko sami razmnožujemo? Ali ga lahko shranimo lanski hren? Želimo si še veliko Vaših odgovorov. Vas pozdravlja Mani iz Rudnika.

Ivan Maršič @ 2009-05-15 17:11:31

Hvala vam gospa Mani, da ste nas spomnili na hren.O njem govorimo in ga tudi jemo največkrat za Veliko noč, čeprav bi bilo dobro, da ga bolj pogosto uživamo. Hren je stara zdravilna rastlina, ki ne bi smela manjkati v naših kuhinjah. V trgovini se dobi vse leto v obliki korenine ali pa konserviran v kozarcu. Sedaj ko urejamo gredice, ga pogosto izkopljemo.Debelejši del, lahko shranimo, za prst debele stranske vejice pa podtaknemo v zemljo in na jesen bomo imeli svoj pridelek hrena. Hren poživlja prebavo,očisti jetra in poživlja celo telo. Tako, kot velja za čebulo, tudi hren ne pražimo ali kako drugače pregrevamo. Naj Vam teknejo jedi z malo hrena, vam želi Ivan Maršič.

solna @ 2010-02-04 11:44:55

G Maršič Zanima me ali je za pripravo kislega pudinga oz jogurta potrebno izključno mleko živalskega izvora ali je možno uporabiti tudi recimo riževo ali mandljevo mleko. Hvala za odgovor Miro G.[/b]