Rozka @ 2009-03-10 17:09:19

Gospod Maršič, veliko sem že slišala kako zdravilen je česen. Imam težave z žilami, še posebej s koronarnimi. Jemljem zdravila, pa bi si rada tudi sama kaj pomagala. Ali bi smela jesti več česna, tudi kuhanega in ocvrtega, ali samo surovega ? Sami si pečemo kruh, ali bi lahko tudi česen dala v testo? Ne hodim več v službo in me vonj po česnu ne moti, hudo moteč pa je za vnukinjo. Kaj naj stori, da ne bo smrdela po česnu? Bog vam naj povrne za ves trud, ki ga naredite za nas, ki Vas zmeraj kaj sprašujemo. Upokojena Rozalija.

Ivan Maršič @ 2009-03-13 11:10:31

Spoštovana Rozalija, na splošno je znano, da je česen eno najboljših domačih zdravil in tudi naravni antibiotik. Jemo lahko presnega, skupaj s kruhom in kakim zdravim namazom. Dajemo ga v enolončnice in tudi v kruh, ki ga spečemo doma. Ne priporočam pa cvrtje česna. Če jemo presnega, povzroča značilen duh, ki ga odpravimo z žvečenjem peteršilja ali nageljnove žbice. Hvala za priznanje, da se veliko trudim s svetovanjem pri različnih težavah. Vaš Ivan Maršič