Marjetka L @ 2008-10-04 11:27:23

G.Ivan Maršič, v vaših dobrih in koristnih odgovorih na naša vprašanja, dostikrat priporočate pivski kvas. Ali bi lahko kaj več povedali o tem kako ga pridobivajo, zakaj je zdravilen in če gre enako za pekovski kvas. Takega kupujemo gospodinje. Naj Vam izrečem zahvalo za Vaš trud. Pozdravlja Vas Marjetka iz Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2008-10-10 10:56:29

Cenjena go. Marjetka, res je, da večkrat priporočam kvas, ki vsebuje zelo veliko vitaminov iz skupine B. Največkrat pa mislimo le na vitamin C. Zdravnik dr. Mendelj je v knjigi »Vitaminska biblija«, zapisal da kvas slovi kot čudežna hrana, ki nam jo ponuja narava. Spada med najbogatejše vire rudnin, predvsem železa. Največkrat omenjam pivski kvas, ki je stranski izdelek pri izdelavi piva. Tega dobite tudi v tabletah. Ni bistvene razlike med pivskim in pekovskim kvasom. Ni pa dobro uživati sveži pekovski kvas, ker lahko zmoti prebavo. Skupaj s kvasom vključimo v prehrano tudi več kalcija. Trikrat na dan lahko zaužijemo po 3 tableta pivskega kvasa ali ustrezno količino pekovskega. Lahko ga stopimo v pijači. Mnogi ga uživajo pri hujšanju in ga zaužijejo pred hrano Od vseh vrst sreč je največja sreča dobro zdravje.. To pa je svoboda brez vsakih skrbi za bolezen. To lahko dosežemo, če več vemo o našem telesu in kako moramo skrbeti zanj. Vas lepo pozdravlja Ivan Maršič