Janja @ 2005-11-29 09:40:12

G.Maršič ! Zadnje čase se v tisku ter na TV veliko piše in govori, da je za zdravo prehranjevanje in hujšanje najbolj važen vrstni red hranjenja. Manj naj bi bilo važno kaj se je in kako je hrana pripravljena. Skupaj naj bi ne jedli hrano, ki vsebuje pretežno beljakovine s hrano v kateri prevladujejo oglikovi hidrati. Tako je presnova bolj ugodna, ker je za beljakovine potrebna kisla vsebina v želodcu, za OH pa alkalna. V reviji Jana je bila objavljena reportaža z znano novinarko Vido Petrovčič. Sama pravi, da se je tako pomladila za 20 let. To se vidi tudi iz objavljenih fotografij. Več nas je, ki čitamo vaš internet in nas zanima vaše mnenje.O tem še niste nič pisali. Hvala in pozdrav ! Janja iz Ljubljane

Ivan Maršič @ 2005-12-06 20:36:53

Spoštovana Janja ! Prevelika teža ljudi v razvitem svetu postaja vedno večja težava. Objavljajo različne dijete, ki naj bi ob enaki hrani, ne redile, celo zniževale naj bi telesno težo. Dejstvo pa je, da dokler bomo zaužili več kalorij, kakor pa jih porabimo, bo teža samo naraščala. Slišal sem za hranjenje, ki je v nasprotju z našo navado. Skupaj naj je bi jedli beljakovinsko jed in oglikove hidrate. Sam že desetletje in več razlagam, da naj ne bi jedli skupaj meso in krompir. To je pogosta jed v dunajski kuhinji in pri nas še vedno prevladuje. Sam s tako obliko hranjenja nimam izkušenj, ker ne jem ne mesa in ne krompirja. Verjetno pa bo res, da beljakovinska hrana potrebuje za presnovo kisel želodčni sok, oglikovi hidrati pa lužinastega. Če to hkrati jemo, se beljakovine prebavljajo v žedodcu, zelenjava pa v črevesju.Nastajajo plini, ki nas napenjajo. Poskusite posnemati novinarko TV Vido Petrovčič. Lep pozdrav in se še kaj oglasite !