Katjuša @ 2008-04-22 11:36:13

Gospod Maršič, v naši ožji in širši družini smo zdravi, od kar se prehran- jujemo na zdrav način, tako kot tudi Vi pišete in nas učite. Tudi prehlada ni že več let imel noben član družine.Predlagam, da bi tudi drugi hitreje spoznavali , da si lahko tudi sami poskrbijo za svoje zdravje. Sprejeti moramo osnovno načelo, ki ga Vi g. Maršič zagovarjate, da je "zdrava hrana osnova zdravja". Vsakemu lahko mirno rečem: " To kar ješ, to si!" Nekaj pa bi vas le vprašala: kako je bilo z boleznijo dr.Drnovška, mnogi smo bili prepričani, da se zdravi alternativno, pred smrtjo pa je to zanikal. Ali vam je morda poznan recept za kruh, ki ga je Drnovšek sam pripravljal in pekel. Zelo sem Vam hvaležna za vse, kar ste že storili za zdravje naših ljudi. Še na mnoga leta vam želi Katjuša iz Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2008-05-03 09:44:57

Cenjena gospa Katjuša, zelo sem vesel, da ste tudi praktično dokazali kako važna je hrana za zdravje v družini. Le tako naprej. Ne bo vam žal !Sprašujete me, kako se je zdravil sedaj že pokojni dr. Drnovšek. Kakor jaz vem, se je najprej zdravil na Kliničnem centru. Ko je zvedel, da mu ne morejo več pomagati, se le lotil alternative. Iz mesta se je preselil v Zaplano, užival samo vegetarijansko hrano in tako vzdržal, da je državne posle lahko prepustil novemu predsedniku države. Jaz bi temu rekel, da je šlo za sodelovanje med medicino in alternativo (komplementarno zdravljenje). Dobro bi bilo,da bi bile tako oblike čimbolj prisotne. Prebral sem, da je to že pogosta stvar na Zahodu in alternativni del plačujejo tudi zavarovalnice. Kruh peči se je dr. Drnovšek učil pri peku Mihi Krejanu. Recept za ta kruh pa je tak: 400 g polnovredne pšenične moke in še toliko ržene moke. 100 g prosene moke in toliko ovsene. Dodal je 50 g zmletega lanenega semena, malo koriandra, janež, kumine, 40 g kvasa,30 g soli in tri četrt pinjevca, ki se dobi v sirarni in je ostanek pri pridobivanja masla. Kako peči ta kruh, pa kdaj prihodnjič, če bo želeli. Vzrok, da je toliko bolnih, ni samo v industrijsko predelani hrani, ampak tudi v onesnaženi zemlji iz katere rastejo rastline, je zapisal zdravnik dr.Walker. Vas in vašo družino lepo pozdravlja Ivan Maršič

2008-06-11 14:51:16

Spoštovani G. Maršič, Vesel bi bil in kislim, da tudi ostali bralci, če bi z nami podelili recept za peko tega kruha, saj bi ga z veseljem želel speči tudi sam. Hvala za vse dobro. LP Sašo