Vid @ 2009-06-29 09:51:01

Gospod Maršič, slišal sem, da odsvetujete praženje čebule in česna. To delajo skoraj vsi in že od nekdaj. Kakšno zvezo ima to z zdravimi prehranjevanjem? Ali imate kak strokoven zapis, ki veleva, da naj se čebula ne praži? Gospod Maršič, vam že desetletja sledijo mnogi, ki bi bili radi tako zdravi, kakor ste Vi.Zelo čitan je tudi Vaš internet in ljudje mu sledijo.Ali ni to velika odgovornost, da ljudem odsvetujete nekaj, kar vsa dan uporabljajo in ni dokazov, da bi bilo v škodo zdravju. Prosim brez zamere! Mnogim vašim mnenjen tudi sam prisluhnem in o njih razmišljam, vendar bi želel kak pisni dokaz, da še kdo drug tako misli. Vas lepo pozdravlja Vid iz Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2009-07-03 17:00:19

Spoštovani gospod Vid. Marsikdo mi omenja, zakaj sem proti praženju čebule in česna. Moje stališče je, da sta čebula in česen zdravilni rastlini in ne samo zelenjadarci. In tako, kakor velja za vsa živila, da naj jih ne pražimo, toliko bolj velja za čebulo in česen. Če hočemo, da obe začimbnici tudi zdravilno delujeta, jih uporabljamo presne. Kogar moti žgoč okus čebule,naj jo malo opari na vodi. Imel pa sem tudi starejši učbenik z naslovom :Zdrava prehrana, ki je odsvetoval praženje čebule. Le zakaj si bi najbolj dragoceni naravni hranili, kot sta čebula in česen, kvarili zdravje z akrilamidom, ki nastane pri praženju? Le oglasite se še s kakim vprašanjem. Vas pozdravlja Ivan Maršič