Suzana @ 2007-10-27 08:29:30

SPOŠTOVANI ČEATITAM ZA VSPODBUDNE STRANI NA INTERNETU. SAMA SE V OKVIRU SVOJEGA GOSPODINJSTVA TUDI PRECEJ POSVEČAM ZDRAVEMU NAČINU PRIPRAVE HRANE. Z VESELJEM SEM SE LOTILA PRIPRAVE VAŠEGA JOGURTA, IMAM PA TEŽAVE KER SE TEŽKO DOBI MLEKO KI NI HOMOGENIZIRANO.ZANIMA ME TUDI ZAKAJ MLEKO NE SME BITI HOMOGENIZIRANO IN KAJ JE NAROBE,ČE JE. POMISLILSA SEM ALI NI V TEKSTU NAPAKA IN JE NAMESTO BESEDE POSTERIZIRANO UPORABLJENA BESEDA HOMGENIZIRANO. IMAM ŠE VPRAŠANJE GLEDE BREZOVEGA ČAJA IN SICER, ČE TA ČAJ RES LAHKO ODSTRANI MANJŠE LEDVIČNE KAMNE. HVALA LEPA ZA ODGOVOR IN LEP POZDRAV SUZANA Z OBALE

Ivan Maršič @ 2007-11-03 09:28:15

Spoštovana gospa Suzana ! V skrbeh ste, če se morda nisem zmotil v imenu mleka, ki ga priporočam za pripravo probiotičnega jogurta. Bo že držalo, da je za uporabo samo pasterizirano mleko, ki ga imajo povsod v prodaji. Homogenizirano pa je tako imenovano trajno ali alpsko mleko. To je tisto mleko, ki ima daljši rok uporabe. Da to dosežejo pa običajno mleko industrijsko predelujejo, ga stiskajo skozi gosta sita in mu še marsikaj dodajo, da se dalj časa ne kvari. Ne samo jaz, ampak še mnogi drugi opozarjajo, da homogenizirano mleko ni več zdravo in se odsvetuje za uporabo. Sami naredite poskus: navadno mleko pustite nekaj dne v lončku v kuhinji in se bo skisalo ter prijetno za pitje. Trajno mleko pa bo zasmrdelo in ga še žival ne mara. Glede brezovega čaja za odpravo ledvičnih kamnov pa tole: v manjši meri ga lahko uporabljate. Bolj prijeten in manj grenak pa je ovsen čaj, ki mu dodaste malo limonovega soka. Lep pozdrav na obalo od Ivana Maršiča.