Jani @ 2005-06-28 18:59:27

Študent iz okolice Kočevja sprašuje zakaj je g. Maršič proti ocvrti hrani. Pa tako okusno je ocvrto meso in krompir.Večkrat med tednom je doma in mama je vedno pripravila dunajski zrezek s ponfrijem. Sedaj pa tega ne dela več, ker je g.Maršiča slišala na radiu, da tako pripravljena hrana pelje v bolezen. Naš bralec bi rad slišal, če je to mnenje tudi znanstveno dokazano. Študent Jani

Ivan Maršič @ 2005-07-14 10:06:27

Spoštovani študent Jani ! Že več kakor 30 let odsvetujem, da bi jedli ocvrto hrano, še posebej meso. Veliko bolehnih ljudi me je v tem času prosilo za nasvet in pomoč. Če so prenehali s tako hrano, se jim je zdravje kmalu popravilo. Pred poldrugim letom je mojo trditev potrdila tudi znanost. V raziskavah v Angliji, na Švedskem in drugod so odkrili, da pri pregrevanju maščobe in beljakovin nad 100 stopinj, nastaja škodljivi akrilamid, ki je tudi kancerogen.Največ so ga našli v ponfriju in ocvrtih mestnih zrezkih. To, da si najbolj želite ravno ocvrto hrano, ne pomeni, da si tega želi vaše telo. Obvladujejo Vas razvajene okuševalne brbončice. Premislite in se odločite tako, da boste ostali zdravi v pozno starost.To Vam iz srca želim! Oglasite se še kaj . P.s.Na radiju Univox v Kočevju imam vsakih 14 dni oddajo z naslovom: Kaj lahko naredimo za svoje zdravje.Na sporedu je ob četrtkih ob 16 uri.