Darija @ 2008-09-08 17:17:41

Gospod Maršič, v vaših dobrih nasvetih večkrat omenjate zakisanost telesa. Brala sem, da si telo zakisamo tudi s sladkimi jedmi. Sprašujem Vas, kako se kaže zakisanost in kaj lahko sami naredimo, da se kislina odpravi. Vem, da to še mnoge druge zanima in se v imenu vseh zahvaljujem za odgovor. Vas pozdravlja Darja iz Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2008-09-13 09:49:11

Cenjena gospa Darja, kadar je telo obremenjeno z odpadnimi presnovki, kri ne more do celic s hrano ter kisikom in nastane zakisanost tkiva. Telo nas opozarja z slabim počutjem, z glavobolom, z drisko ali zaprtostjo prebavil. Če temu ne prisluhnemo, pa pride še do težjih bolezni. Odpadkov je v telesu preveč, če uživamo neustrezno hrano in je te več, kakor zmore telo izločiti presnovnih odpadkov. Zakisanosti se izognemo , če pijemo dovolj čiste vode-priporoča se do 2,5 l dnevno. Uživati je treba zdrava živila in če le mogoče ekološko pridelana. Zakisanost lahko naredijo tudi zdravila, kadar jih jemljemo več vrst. Naša jetra so glavni organ razstrupljanja in poskrbimo, da bodo vedno zdrava. Za zdrava jetra naravno zdravilstvo priporoča zelišče bodečo nežo, posebno še njeno seme. Trikrat dnevno vzamemo za čajno žličko zmletega tega semena. Zdravilci radi primerjajo prebavo s pečjo na drva. Ta bo dobro gorela, če jo bomo očistili pepela in saj. Vam želi veliko zdravja Ivan Maršič.