Mirjam iz Ljubljane @ 2004-05-04 12:15:45

Sama in člani moje družine radi jemo bolj zapečen kruh, ocvrt kropir in meso itd. Tudi Martin Krpan ni jedel sredice kruha, ampak samo skorjo. Če mi navedete vsaj eno mnenje kakega zdravnika, da je to v škodo zdravju, bom začela o tem razmišljati. Hvala in pozdrav ! Mirjam iz Ljubljana

Ivan Maršič @ 2004-05-12 20:59:15

Že nekaj desetletij sem pripričan, da zdravje hudo kvarijo pregrete beljakovine skupaj z maščobo.Še posebej to velja za ocvrto in pečeno meso, pa tudi za druge jedi, ki imajo zapečeno skorjo. To velja tudi za kruhovo skorjo. Pri meni se kruh peče največ do 150 stopinj vročine. Od kar so strokovnjaki znanstveno dognali, da imajo zapečene jedi v vsebi veliko akrilamida, ki povzroča raka, je tudi vedno več zdravnikov, ki odsvetujejo take jedi. To je javno objavila tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Sporočite mi svoj E naslov, pa Vam sporočim tudi ime zdravnika, ki je to zapisal. Pozdrav !