Cita @ 2008-01-09 11:07:13

Cenjeni Ivan Maršič, v upokojenskem klubu se tedensko nas zbere nekaj gospodinj in se pogovarjamo o zdravi hrani. Upokojena učiteljica, ki ima doma računalnik, je 'zadolžena', da poroča o novostih na Vaši spletni strani. Nekatere upokojenke postopoma sprejemajo vaše trditve, da naj krompir naj ne bi jedli prevečkrat. Med nami je tudi upokojena zdravnica, ki je rekla, da bi v to verjela, če bi o tem kaj napisal kak zdravnik. Gospod Maršič, ali poznate kako zdravstveno knjigo v kateri bi lahko prečitali, o tem, da zdravnik ne priporoča krompirja. V naprej se vam zahvaljujem v imenu večje skupine upokojenk. Cita iz okolice Ljubljane.

Ivan Maršič @ 2008-01-12 11:24:23

Cenjena gospa Cita! Vesel sem tega, da se gospodinje pogovarjate o pripravljanju zdrave prehrane. Vem, da bi pri tem največ lahko storili zdravniki. Večina njih je še vedno prepričanih, da lahko z zdravili in modernimi napravami rešujejo vse bolezenske težave. Da temu ni tako, je zelo spodbudna novoletna izjava strokovne direktorice UKC Ljubljana prof.dr. Saše Markovič Predan, ki je za DELO dejala: «Želim si, da bi se ljudje vendarle začeli zavedati, da sami lahko največ naredijo za svoje zdravje« Prepričan sem, da je to v prvi vrsti zdrava prehrana. O krompirju je zdravnik dr. Peter Papuga zapisal : Krompir sodi v družino razhudnikov in vsebuje strup solanin. Še posebej nevarni so kaleči, zeleni in surovi gomolji. Če krompir uživamo pogosto, lahko to povzroča glavobole, prebavne motnje, zapeko in upočasni pretok krvi v jetrih. Nastanejo lahko krvni strdki. Redno uživanje krompirja zvišuje raven sladkorja v krvi in povečuje delež goste sluzi v telesu. To povzroča ali poslabša bolezni dihal« Vir: dr.Petar Papuga 'Naša prehrana- odsev nas samih', stran 55. Bo za začetek dovolj? Vse udeleženke pogovorov o zdravi prehrani lepo pozdravlja Ivan Maršič.