Bojan @ 2006-10-02 17:35:23

Spoštovani, Bom poskusil biti kratek. Imam stresno življenje, vsaj dosedaj sem ga tako sprejemal. Z meditacijo se je to dojemanje tudi že precej spremenilo. Problem je od prej. Začelo se je pred 10 leti: - rdeče grlo, ki neprenehoma traja še sedaj, vsako leto angine in gripe. dvakrat do sedaj sem bil v fazi psihične krize, ko sem se že tresel, zdravnik mi je dal tablete za živce za 14 dni in tako je šlo naprej. Pred dvemi leti sem po večjem obroku in naslanjanju na sedež začutil topo bolečino v desnem delu hrbta v višini popka. Ko mi je zdravnik rekel, da so samo mišice mi je po dveh tednih samo nehalo ( vpliv psihe ), vendar se je čez eno leto ponovilo za en mesec in spet samo prenehalo. Decembra lani se je začelo in z manjšimi presledki še traja, vendar drugače. Topa bolečina v zadnjem delu hrbta je postopoma prešla v bolečino v desnem delu črevesja ali želodca v višini popka, včasih topa včasih ostra kot ščipanje, se pa tudi seli enkrat ščipa v levem delu želodca, drugič v desnem, pa spet proti prostati. V zadnjih dneh se pojavlja slabost in tiščanje celega trebuha, ki je občutljiv na pritisk, predvsem spredaj pod rebri. Ponoči me matra tja od večera do druge ure, ko pojenja in zjutraj ponovi. Včasih sem bolečino čutil občasno sedaj skoraj cel dan in večji del noči. Glavna lokacija bolečin pa je desni del želodca. Ves čas pa so prisotni napenjanje, spahovanje, bel jezik. Od 14 leta luskavica, predvsem na glavi. Od rojstva težave s prebavo salam, klobas predvsem začinjenih. Pa ne da nisem nič naredil za svoje zdravje, že pred 10 leti sem začel najprej z makrobiotiko, nato presno prehrano ( 6 mesecev ) nato in še danes 70% sadja in solate in 30% kuhane hrane: ajda, riž bel, koruza, makaroni beli, polenta, razne kaše, od mesa skoraj samo piščanec in nekaj rib, soli nič, občasno kamena himalajska, začimb malo, skuta, kisla smetana, sir, nič cigaret, nič alkohola in nič kave. Pa tudi k zdravniku sem šel, še sosed je bil moj zdravnik pa sva se občasno kar na vrtu pogovorila, laboratorijski izvidi normalni razen holesterola ( dobrega malo, škodljivega več ) pa tudi to sem s postom uredil. Med presnim prehranjevanjem sem ukinil tudi tablete za pritisk, vendar samo tisto obdobje 6 mesecev. Bil sem štirikrat na ultrazvoku v zadnjih 4 letih. Vedno enako: zamaščena jetra, nekaj peska v ledvicah, žolčni kamen, ki je od 5 mm zrasel na 9 mm in se ustavil. Zdravnica pravi, da žolč ni vnet, ledvice normalne ???? Lani poleti sem šel do zdravnika, ki se ukvarja z diagnozo s pomočjo računalnika in sond. Dal mi je terapijo glauberjeve soli z olivnim oljem. Mislim, da mi je mojo že tako oslabljeno želodčno sluznico še dodatno uničil. Ne vem več kaj narediti. Če grem sedaj do zdravnika, vem kaj bo, pregled pri gastroenterologu z gastroskopijo, tablete s stranskimi učinki, itd. Ne želim si tega, vendar ne vem ali bom lahko še dolgo trpel. No pa mi ni uspelo biti kratek. Pozdravlja vas moja mati Goljevšček Tatjana, oče Avgust, ki je bil vaš sodelavec je na žalost pokojni od 1994. Lepo vas pozdravljam tudi jaz. Če mislite, da mi lahko pomagate, vam bom hvaležen. Bojan

Ivan Maršič @ 2006-10-11 11:11:51

Spoštovani Bojan ! Napisali ste izčrpno pismo, žal na spletni strani ne morem na vse odgovoriti. Vabim vas, da me obiščete. Če je mogoče pridite na dan, ko sem zanesljivo doma. To je v četrtek popoldne in v petek dopoldne. Če vam to ni mogoče, me pokličite po telefonu in se bova dogovorila za čas obiska. Menim, da je treba z zdravo in skromno hrano najprej pozdraviti jetra. Okrepiti je treba imunsko obrambo in redno vaditi meditacijo, ki jo že omenjate.Tako boste hitreje spoznali, kaj vam svetuje, prek intuicije, vaš notranji zdravnik. Srčno želim, da bi pri tem uspeli. Kolikor je v moji moči, vam bom rad pomagal. Ivan Maršič